Duurzaamheid

Onze definitie van duurzaamheid: alles wat goed is voor jezelf, je omgeving EN de wereld. 

Dit komt in CoCasa-hub L63 onder andere tot uiting in:

1. Gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen bij de inrichting
Zowel het stilte-huisje als een aantal meubels in L63 zijn door Stortplaats van Dromen gemaakt van oude bouwmaterialen. Het stilte-huisje is gemaakt van een gerecycled tuinhuisje en oude deuren. De tafels van parketvloer en de rand van een boerenschuur. De prikwand is van kurkbomen uit Portugal (hernieuwbaar), de verf op de muren is op basis van Lijnolie (te koop bij Eco-Logisch) etc. etc. 

2. Biologische inkoop
De koffie, thee, lunch, schoonmaakmiddelen en lunch kopen wij biologsich in bij o.a. de Biolicious en bij de Boerenjongens Eetwinkel

3. Duurzaam leiderschap programma
CoCasa biedt een programma (workshops en agenda) gericht op persoonlijke ontwikkeling en duurzaamheid.

4. Afvalscheiding
Wij onderscheiden papier, glas, plastic en restafval. Vers en biologisch groenten, fruit en tuinafval wordt verwerkt in de wormencompost.

5. Kleinschalige voedselverbouw
CoCasa coordineert de buurtmoestuin 'Garden of Life', die achter de workshopruimte ligt. Hier composteren wij ons eigen groenten- fruit en tuinafval middels 'hot composting' en verbouwen wij groenten en kruiden en een heleboel aardbeien! Die wij 's zomers ook graag met gasten en buurtbewoners delen. 

6. Ruimte voor innerlijke processen
Duurzaamheid is iets wat als vanzelf van binnnenuit komt, op het moment dat ... In de ruimte staat een stiltehuisje, dat gebruikt wordt voor innerlijke reflectie. 

7. Effectief ruimtegebruik
De ruimte wordt gebruikt door een mix aan particulieren, kleine en grotere bedrijven. Door de flexibele verhuur, hoeven start-ups niet allemaal een eigen ruimte te huren. Bedrijven als Fun Forest, Bijjuf en Inspirething zijn bij L63 opgestart. 

8. Ecologisch drukwerk
Voor het CoCasa drukwerk, werken wij samen met Ecodrukkers

9. Samenwerking met duurzame partners
Door samenwerking met allerlei duurzame partners, ook in het programma-aanbod, helpen wij elkaar groeien. En bouwen we samen aan de nieuwe aarde, ieder op zijn of haar eigen manier. 

10. Energie opgewekt uit windparken
Onze energieleverancier Qurrent, is onlangs verkozen tot 1 van de 3 meest duurzame leveranciers voor elektriciteit. Het oordeel van de Consumentenbond: een 10!